Vilka var författarna?

Skogabruk är det påhittade namnet på samhället där berättelsen i mitt manus utspelar sig. Jag kom på namnet när jag tänkte på en känd svensk deckarförfattare som använde den fiktiva orten Skoga i sina böcker. Vet du vilken författare det var? I mitt manus är ”farbror Einar” grevens barndomsvän. En författare skrev om ”farbror Einar” i en av sina ungdomsböcker. Vem?

Allt i manuset är påhittat utom de två hundarna. De har till och med sina riktiga namn. Pensionären som äger hundarna har vissa likheter med mig, men fördelen med att skriva en roman är att jag kan ändra på verkligheten för att passa in i historien. Övriga personer är helt uppdiktade. Jag kan se dem framför mig, men de är inte baserade på verkliga människor. Greven och grevinnan heter von Piip i efternamn. Jag kollade. Det finns ingen adelssläkt med det namnet. Svanberga finns, men inte Svanberga slott. Skogabruk kan jag inte heller hitta när jag googlar.

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: