Det är mycket nu

Hål i hälen på ytterligare en strumpa, upptäcker jag när jag klär på mig. Dessutom har Vira bajsat på hallgolvet i natt. Hon är 14 år och hann tydligen inte väcka mig. För de som inte känner mig: Vira är en hund.

För några veckor sedan ringde Norrtälje kommun för att höra hur jag mår. De ringer till alla 70-plussare i kommunen. ”Det måste vara långtråkigt att vara isolerad”, sa hon som ringde. Långtråkigt? Det har jag inte tid att ha. Så här har min dag sett ut hittills:

Jag satte på kaffe, duschade och klädde på mig. Drack kaffet vid datorn under tiden som jag gick igenom mejlen. Raderade alla spam från kvinnor som låst upp sina heta bilder för mig. Kollade på Facebook och twitter. Läste också på Helsingborgs IF:s forum.

Därefter var det dags att gå en bajsrunda på tomten och plocka upp efter hundarna. Gräsmattan har växt mycket på kort tid och behöver klippas. Hinner nog inte göra det i dag. Ogräs behöver också tas bort och buskar och träd behöver beskäras. Får också bli en annan dag.

När jag kom in var det dags att ge hundarna mat. Jag måste sitta mellan dem för att inte Tarzan ska springa fram till Vira och stjäla av hennes mat när han ätit klart.

Jag hade tänkt att jag skulle äta entrecôte med stekt potatis och bearnaissås i dag. Men stekpannan låg i diskmaskinen och jag hade glömt starta diskmaskinen på morgonen. Det fick bli en promenad med hundarna medan disken blev klar.

Vi träffade tre hundar, en som ville hälsa på Tarzan och Vira och två som var ointresserade av dem. Vi blev som vanligt utskällda av två små hundar på en tomt som vi gick förbi. Tarzan och Vira brydde sig inte om dem. När vi kom hem kollade jag brevlådan. Tom. Inte ens reklam från Postnord eller från Postkodmiljonären.

Nu har jag satt mig vid datorn och skrivit på den här bloggen i väntan på att disken ska bli klar. Sedan blir det äntligen mat. Hungrig. Och därefter ska jag borsta av hundarna och kolla så de inte fått fästingar.

Jag behöver också köra i väg sopor och lägga dem i containrarna utanför Tempo. Får se när jag hinner göra det.

I morgon ska lösningen på Palme-mordet presenteras och i dag står det på nyhetssajter att dubbelmordet i Linköping är löst efter 16 år. På söndag drar äntligen allsvenskan i fotboll i gång, men HIF spelar inte förrän på måndag. På söndag kommer också andra delen av den online-kurs jag går hos Litterära konsulter. Vi fick i läxa att starta en webbplats om vi inte redan har en. Det har jag gjort. Dessutom ska vi göra ett blogginlägg på minst 800 ord. Det är det jag håller på med nu. Men så många ord orkar jag inte skriva. Ingen kommer heller att orka läsa så många. När jag började jobba som IT-reporter på Expressen fick jag höra att artiklar ska vara korta om läsarna ska orka läsa dem. Hade jag skrivit för långt fick jag stryka eller göra två artiklar av texten.

PS. Jag har också lagt in en skämtteckning till. Klicka på ”Tecknare” i menyn överst. Det blev 540 ord.

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: