Titeln satte fart på fantasin

Jag var på biblioteket och skulle låna en deckare. Men vilken? Jag upptäckte att jag inte kunde komma på vilka jag läst när jag tittade på titlarna. Boktitlar är ju inte lika viktiga som namnet på de etablerade författarna. På vägen hem spånade jag på titlar som skulle vara lätta att uppmärksamma och locka till läsning. När jag kom hem skrev jag ner ”Galna greven och mysteriet på Svanberga slott”. Under de kommande veckorna fantiserade jag ihop början av en berättelse med utgångspunkt från boktiteln. Under promenader med hundarna och innan jag somnade på kvällarna spelades en historia upp i mitt huvud. Sedan började jag skriva ner det jag hittat på. Om det blir den titel boken till slut får vet jag inte. Jag återkommer i den frågan.

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: