Nervöst när Abba-serien skulle starta

I oktober 1977 ringde Peter Himmelstrand mig. Han ville att jag skulle göra teckningarna till en serie om Abba som han skulle skriva. Serien skulle publiceras i Expressen där Peter jobbade. Jag var tveksam eftersom Bulls Presstjänst skulle försöka sälja min serie Teddy till dagstidningar. Men jag tackade ja till jobbet och började teckna ”Abba story”. En serietidningssida skulle publiceras om dagen i 21 dagar. När första publicering närmade sig gjorde Expressen reklam för serien med en halvsida. Kul, tyckte jag. Men lite nervöst eftersom jag bara hade ett par sidor helt färdiga. Ännu mer nervöst blev det när Expressen puffade för ”Abba story” med en helsida. Och riktigt kallsvettig blev jag när DN körde en helsidesannons för serien. När serien skulle starta hade jag bara hunnit göra fem avsnitt klara. Men jag fick avbryta tecknandet och åka ut till Peters villa där vi intervjuades av Expressen.

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: