Storrökande konstnär gör entré

I september hade jag fått refuseringsmejl från de förlag jag skickat manuset till. Men det fanns många fler förlag på min lista. Först behövde jag gå igenom manuset igen för att se vad som kunde förbättras. Det var svårt att få någon överblick. Synopsis hade jag inte skrivit innan jag började arbetet med texten nästan två år tidigare. Men jag hade skrivit ner en kort sammanfattning av varje kapitel efter hand som de blev klara. Jag upptäckte att huvudpersonen var sympatiskt inställd till så gott som alla andra karaktärer. Så jag skrev in en osympatisk grinig storrökande 86-årig konstnär, som inte tyckte om hundar. För att det skulle finnas någon anledning att ha henne med i berättelsen skrev jag till ett kapitel tidigare i manuset. I november 2019 tyckte jag det var dags att mejla manuset till förlagen.

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: