Rolf Gohs är död

Den 23 augusti dog serietecknaren Rolf Gohs. Han blev 86 år. Jag träffade honom första gången i början av 70-talet. Vi skulle göra ett grupparbete på teckningslärarinstitutet och jag bestämde mig för att intervjua Rolf eftersom jag tyckte väldigt mycket om hans serie Mystiska 2:an. Rolf hade en ateljé i Gamla stan och där tog han emot mig. Han visade mig hur han jobbade och berättade om sitt serieskapande. Mitt och de andra elevernas bidrag till grupparbetet blev ett tryckt häfte. Tyvärr kan jag inte hitta det häftet nu, men fotona som du ser här är från det tillfället.

Rolf och jag fortsatte att träffas. Vi brukade ofta ta en fika i Gamla stan och diskutera egna och andras serier. Jag tecknade också en version av Mystiska 2:an till tidningen Gnistan. Dessutom textade jag pratbubblorna till ett av hans album. När jag skulle börja göra omslag till Stålmannen fick jag goda råd av Rolf.

2017 gavs boken ”Rolf Gohs: ett tecknarliv” ut. I den kan du läsa allt om Rolfs 60 år som serietecknare. Den finns att köpa hos bland annat Adlibris och Bokus.

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: