Elektronisk ritskärm

I onsdags kom min senaste pryl. En extra skärm som går att teckna på med en elektronisk penna. Den heter Wacom Cintiq 16. Skärmen kopplas till min dator och visar samma skärm som på datorn. Den verkar fungera bra. Nackdelen är att jag också måste använda datorns tangentbord och att min hand skymmer en del av informationen på skärmen. Den är också väldigt dyr.

Pennan är Wacoms bästa som också ingår i de mer avancerade modellerna av ritskärmar. Jag har tecknat med pennan i Photoshop. Den är underbar att rita med. Nu ska jag ladda hem en testversion av Illustrator också. Återkommer om det och om de andra mjukvaror jag använder.

Läs mer om jobbet med mitt bokmanus på Författare

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: