Illustrator

Ritprogrammet Adobe Illustrator kom 1987 och för första gången kunde vi som jobbade på Expressens tecknaravdelning teckna kurvor på datorn. Tidigare hade vi bara kunnat rita raka linjer i programmet MacDraw. Jag jobbade mycket i Illustrator under åren 1987 till 1996 och behärskade det ganska bra.

Nu, 24 år senare, har jag skaffat Illustrator igen. Från att varit ett program som man enkelt kunde bemästra har det nu blivit så avancerat att det känns nästan omöjligt att kunna lära sig. Titta på verktygspanelen till vänster på bilden. Den innehåller 28 verktyg och till många av dem finns det varianter av verktygen. Under suddgummit finns till exempel både en sax och en skalpell. Sammanlagt blir det 82 verktyg. Menyerna är jättelånga och har submenyer. Som tur är finns det självstudiekurser på nätet där man kan lära sig att använda Illustrator. Jag har nu gått igenom de 41 kurser som finns hos Adobe. Det mesta kunde jag redan, men genom kurserna lärde jag mig att bättre kunna hitta i programmet.

Publicerad av kjellekeberg

Författare (snart). Tidigare tecknare och journalist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: